Navštivte kategorii  SLEVA NAVÍC a  k vybraným produktům kromě akčních slev dostanete bonusovou slevu  až  3000 Kč

Údržba moto obuvi

 

Jestliže chcete, aby Vám moto obuv sloužila dlouhou dobu a aby zcela plnila svůj  účel, je třeba věnovat pozornost jejímu ošetřování a následující pokyny:

Výrobek čistěte vlažnou vodou a houbičkou.

 

- Podešev doporučujeme čistit vlhkým hadříkem a nášlapnou část kartáčkem.

- Po každém použití je nutno nechat obuv důkladně vyschnout a vyvětrat. I po krátkém použití dochází vlivem pocení nohou k zvlhnutí vnitřní části obuvi. V extrémních případech zvažte použití přípravků, které pomáhají absorbovat vlhkost uvnitř obuvi.

- Do promáčené obuvi vložte noviny a postupně vysoušejte při pokojové teplotě. Obuv držte z dosahu tepelných zdrojů. Nikdy obuv neperte.

- K ošetřování obuvi v žádném případě nepoužívejte rozpouštědla, ani jiné podobné látky.

- Pro případnou eliminaci pachů lze využít speciální deodorační prostředky neboli pohlcovače pachů.

- Nezapomeňte, že čas, který věnujete údržbě výrobku, je přímo úměrný tomu, jak vám bude obuv dlouho sloužit.

- Předpokládaná životnost obuvi závisí na řadě faktorů, např. jak často se používá, jakým podmínkám je povětšinou vystavena, jaká je hmotnost uživatele, a samozřejmě jak se o ni pečuje.

 

Kožené boty ještě doporučujeme následující:

 

Omývejte houbičkou a vlažnou vodou smíchanou s čistícím gelem nebo se slabým roztokem saponátu.

Abyste zvýšili odolnost obuvi vůči vodě, je nutné kůži řádně impregnovat. K tomuto jsou nejvhodnější přípravky na bázi včelího vosku, které najdete i v naší nabídce. Ten kůži nejen vyživuje, ale zároveň impregnuje a výrazně zlepšuje její vzhled. Rovněž výrazně zvyšuje životnost kožených částí. Umělou kůži pouze impregnujte. Před impregnací se ujistěte, že je všechen čistící prostředek z obuvi řádně smyt. Impregnaci je třeba po čase obnovovat.

 

- Dbejte na to, aby kůže dobře a pomalu vyschla. Nevystavujte ji proto přímému slunci nebo vysokým teplotám (např. v okolí radiátoru). Koženou obuv sušte v místnosti se stálou teplotou.

 

newsport.cz