Navštivte kategorii  SLEVA NAVÍC a  k vybraným produktům kromě akčních slev dostanete bonusovou slevu  až  3000 Kč

Co je to světelná terapie a jak může tělu prospět?

 

Podlehni tajům světelné terapie a využij ji ke zkrášlení pleti a zotavení bolavých svalů. Každá vlnová délka má své výhody a je jen na tobě, pod jakým odstínem bude tvé tělo nejspokojenější.
 

CO JE TO SVĚTELNÁ TERAPIE?
Pronikni do tajů světelného spektra

Jedná se o příjemnou a šetrnou metodu pro zlepšení kvality pleti, fyzické kondice i duševního zdraví. V závislosti na vlnové délce dokáže dodat tělu energii a pokožce zdravější a mladistvější vzhled. K tomu jsou také prokázány blahodárné účinky na regeneraci a zánětlivost svalů. Na rozdíl od slunečních paprsků LED světlo neobsahuje škodlivé UV záření a představuje tak bezpečný způsob, jak se vypořádat se špatnou kvalitou pleti, slabou imunitou nebo nepříznivým duševním stavem v jednom.

5 VÝHOD SVĚTELNÉ TERAPIE
Je na co se těšit

 Spektrum vlnových délek - Každému bude vyhovovat jiný typ terapie. Vyberte si vlnovou délku (barvu) světla dle nároků vašeho těla a pokožky.
 100% bez UV záření - Vyhnete se škodlivému UV záření a nemusíte počítat s časem, který by vaše pokožka potřebovala k zotavení. (Jedinou výjimkou jsou kolagenária, která UV části spektra využívají k opalování.)
 Šetrná a neinvazivní procedura - Fotonová terapie probíhá bezbolestně a v naprostém pohodlí. Jediné, co k ní potřebujete, jsou ochranné brýle.
 Žádné chemikálie - Během terapie není třeba nanášet žádné kosmetické přípravky. Jediné, co potřebujete, je vámi zvolený přístroj.
 Obohacení duše i těla - Kromě fyzického aspektu má LED světlo také pozitivní vliv na vaše duševní rozpoložení i kvalitu spánku.

TYPY SVĚTELNÉ TERAPIE
Jak se vyznat v barvičkách

Konkrétní účinky vždy závisí na vlnové délce (barvě) světla. Je tedy dobré si ujasnit, který druh světla bude vaší pokožce vyhovovat:

☀️ Červené světlo

Červené světlo je při fotonové terapii používáno nejvíce, a to díky tomu, že proniká nejhlouběji. To je také důvod, proč dokáže zvýšit tvorbu kolagenu v buňkách, který dodává pokožce mladistvý vzhled.
  • Podporuje krevní oběh, a hlavně produkci kolagenu, který pleť zpevňuje a zároveň vyhlazuje.
  • Je vhodné také pro regeneraci tkáně pokožky, zahlazení jizviček a zmenšení pórů.

▶️ LED masky
▶️ Světelné tunely
▶️ Infra panely
▶️ Kolagenová lampa
▶️ Kosmetické přístroje inSPORTline Paulinne a Hezu

☀️ Infračervené světlo

Infračervené světlo (IR) prohřívá svaly a prostupuje nejhlouběji do těla. Velice efektivně působí na prokrvení a uvolnění svalů i kloubů. Dokáže také přispět k eliminaci toxinů. 

Blízké infračervené světlo (NIR) zase stimuluje tvorbu mitochondrií a zvyšuje tak tvorbu buněčné energie. Mitochondrie v buňkách totiž fungují podobně jako baterky – střádají energii pro řádné fungování buňky samotné. Proteiny v mitochondriální stěně reagují na infračervené světlo a způsobí, že buňka začne vyrábět více energie. Buňky tak dostanou dostatek „šťávy“ na to, aby mohly dokonale provádět své obvyklé funkce včetně tvorby buněk nových.

  • Stimuluje krevní oběh a posiluje tak imunitní systém.
  • Pomáhá při regeneraci a ulevuje od bolesti kloubů.
  • Působí proti zánětům v těle
  • Úleva od bolesti kloubů
  • Zlepšuje koncentraci i kvalitu spánku.
▶️ Infra panely - terapie blízkým infračerveným světlem
▶️ Infra lampa - terapie standardním infračerveným světlem

☀️ Modré světlo 

Hodí se tak pro zánětlivou a citlivou pokožku. Používá se při poškození pokožky sluncem. Dokáže eliminovat škodlivé bakterie v pokožce a zabránit tak tvorbě pupínků.

Kromě toho podporuje tvorbu serotoninu, který ti dodá energii. (Na druhou stranu to ale znamená, že tento typ světla by se neměl používat bezprostředně před spánkem, podobně jako světlo z monitorů a obrazovek.)

  • Ničí bakterie a zklidňuje pokožku.
  • Redukuje černé tečky.
  • Pomáhá při zanícení.
  • Používá se při poškození pokožky sluncem.
  • Jasné modré světlo dává mozku signál ke snížení produkce melatoninu, který podporuje spánek.
  • Stimuluje tvorbu serotoninu, který tělo dodává energii a zlepšuje náladu.
▶️ LED masky
▶️ Světelné tunely
▶️ Kosmetické přístroje inSPORTline Paulinne a Hezu
▶️ Masážní křeslo inSPORTline Cortela

☀️ Zelené světlo 

Je vhodné pro mastnou pleť a pleť, na které se tvoří pupínky. Pomáhá také zjemnit kruhy pod očima a redukovat pigmentové skvrny.

  • Pomáhá srovnat barvu pigmentu a urychlit regeneraci pokožky.
  • Snižuje míru mastnoty.
  • Zlepšuje zbarvení bledé a nezdravě vzhlížející pleti.

☀️ Žluté světlo 

Je vhodné pro citlivou pleť se sklony k zarudnutí.

  • Dodává pokožce energii.
  • Redukuje vrásky.
  • Srovnává barvu pigmentu a zmírňuje zarudnutí.
  • Uklidňuje po laserových zákrocích.

☀️ Fialové světlo

Kombinace červeného a modrého světla, obzvláště účinná na pleť  trpící na pupínky.

  • Uklidňuje nervový systém a zlepšuje kvalitu spánku.
  • Příznivě působí na imunitní systém.

☀️ Bílé světlo

Proniká hluboko do tkáně, urychluje metabolismus a vyhlazuje vrásky.

  • Pomáhá zvýšit produkci vitamínu D.
  • Zlepšuje psychické rozpoložení.
KDY SI NA TERAPII SVĚTLEM UDĚLAT ČAS?
Nijak tě to nevytíží
Obvyklá doba jednoho ošetření LED maskou nebo světelným tunelem je 10-20 min s tím, že je doporučeno jej opakovat přibližně 2-3x do týdne. U přístrojů s infračerveným zářením bývá doba kratší (cca 5-12 min), ale zase je doporučeno je použít několikrát denně. Během světelné terapie je vždy nutné nasadit si ochranné brýle. Ty nalezneš v balení vámi zakoupeného produktu. Před použitím si také vždy přečti návod.

Důležité je také uvědomit si, který druh světla používáš. Například modré světlo (a zelené, které se z modrého částečně skládá) podporuje tvorbu serotoninu, takže není vhodné terapii podstoupit před spaním. Mohla by narušit tvůj spánkový rytmus.
KDE SI FOTONOVOU TERAPII DOPŘÁT?
No přece v pohodlí domova!
Pokud tě terapie světlem zaujala, určitě ji musíš zkusit! V našem sortimentu najdeš celou řadu přístrojů, se kterými si ji můžeš dopřát doma, v klidu a kdykoli se ti zachce.